Gündem - Haberler

Endüstriyel mutfak sektörü büyüme trendini sürdürecek

19 Mart 2015 Perşembe
Endüstriyel mutfak sektörü büyüme trendini sürdürecek

İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık:

Endüstriyel mutfak sektörü büyüme trendini sürdürecek

Türkiye’de endüstriyel mutfak sektörü, hem gelişen ekonomi hem de her gün hayatımıza giren yeni trendlerin etkisiyle hızla büyüyor. Çevre ülkeler arasında birinci Avrupa’da ise ikinci büyük üretici konumuna ulaşan sektörün toplam cirosal büyüklüğü 600 milyon dolar civarında. İhracatı ise 300 milyon dolar. Sektörün gelişimini de Türkiye’de tüketim alışkanlıklarının değişmesine ve çok fazla restoran açılmasına bağlayabiliriz.

Öte yandan hizmet sektörünün büyümesi çamaşırhane pazarının büyümesine de yardımcı oluyor. Son dönemde açılan oteller ve hastaneler sektörün gelişimini destekliyor.

Bu nedenle 35 yıldır endüstriyel mutfak sektöründe yeniliklerin öncüsü İnoksan olarak, endüstriyel mutfak ve çamaşırhane ekipmanları üretirken teknolojiye çok önem veriyoruz. Müşteri odaklı yaklaşımlarımız gereği hızlı, kaliteli ve düşük maliyetli üretimleri gerçekleştiriyor, ileri teknoloji içeren makine ekipman ve donanımla ürünlerimizi destekliyoruz. Ayrıca seri üretim yanında özel tasarım ve özel dizayn çalışmalarımızla müşterilerimize istedikleri hizmeti sunuyoruz.

Biz İnoksan olarak, turizm yatırımı yapan işletmelerde mutfak yatırımı kadar önemli olan bir diğer konunun da çamaşırhane yatırımı olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla özellikle büyük işletmelere dışarıdan bu hizmeti almaktansa işletme için devamlılığı olan bir tesis kurmalarını tavsiye ediyoruz.

Varlık: İnoksan 2018 yılında %100 büyüyecek

Ayrıca Orta Vadeli Planımız doğrultusunda 2018’de %100 büyüyerek, ciromuzun %50’sini ihracatla gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bunu takip eden ve 2023 dönemini kapsayan ikinci OVP’de ise grup konsolide cirosuyla Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında ön sıralara yükselmeyi amaçlıyoruz.

İnoksan olarak yaptığımız işlerde hep ‘en iyi’ olmak için çalışırız. Şimdi yönetim sistemleri anlamında 3’ü bir arada (ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001) belgeli tek şirketiz. Bu alanda da sektörümüze değer kattığımız ve öncü olacak çalışmaları hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz.