Gündem - Haberler

Endüstriyel mutfak sektörünün ilk algı araştırmasına İnoksan damga vurdu

6 farklı ilde hedef kitledeki 258 kişiyle yüz yüze görüşüldü…

14 Ağustos 2015 Cuma
Endüstriyel mutfak sektörünün ilk algı araştırmasına İnoksan damga vurdu

Endüstriyel mutfak sektörünün ilk algı araştırmasına İnoksan damga vurdu

Endüstriyel mutfak sektöründe 35 yılı geride bırakan ve yenilikleriyle sektöre yön veren İnoksan, bağımsız kamuoyu araştırma şirketi AGS Araştırma ve Danışmanlık tarafından yapılan araştırma sonucunda endüstriyel mutfak sektörüyle ilgili kullanıcı ve algı alışkanlıklarını değerlendirdi.

Farklı illerdeki endüstriyel mutfakla ilgili bir meslek icra eden 258 kullanıcıyı kapsayan ‘Marka Bilinirlik ve Algı Araştırması’na göre İnoksan, sektörde ilk akla gelen, en güvenilir ve marka bilinirliği en fazla olan şirket olmayı başardı.

Endüstriyel mutfak sektöründe yeniliklerin öncüsü İnoksan, 6 farklı ilde endüstriyel mutfak sektörüyle ilgili mesleklerde görev alan 258 kişinin katıldığı arasında yüz yüze gerçekleştirdiği ‘Marka Bilinirlik ve Algı Araştırması’ ile hedef kitlesinin algı ve kullanıcı alışkanlıklarını değerlendirdi.

Tamamen bağımsız ve tarafsız olarak, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Samsun olmak üzere 6 farklı ilden 258 kişinin katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre İnoksan, sektörde ilk akla gelen, en kaliteli ve en güvenilir marka olduğunu kanıtlamayı başardı.

Marka bilinirliğinde İnoksan %93,4 ile açık ara önde…

Araştırmada endüstriyel mutfak ile ilgili bir meslek icra eden katılımcılardan alınan cevaplar İnoksan’ın marka algısı, bilinirlik, tercih edilme sebebi gibi birçok kriterlerde başarısını ortaya koydu. İnoksan, sektörde ilk akla gelen ve en çok hatırlanan marka konumuyla, toplam marka bilinirliğinde % 93,4 gibi bir oran yakalayarak, rakiplerini açık ara geride bıraktı. En yakın rakibini %10 farkla geçerek, ‘En çok bilinen marka’ oldu.

Marka Bilinirlik ve Algı Araştırması'nın sonuçlarına göre; müşterilerin yarısına yakını gelecekte de İnoksan alacağını belirtti. Katılımcıların yaklaşık %50’si ise İnoksan’ı gelecekte de tercih edeceğini ifade etti. İnoksan bu oranla en yakın rakibine yaklaşık %25 oranında bir fark atarak gelecekte de en fazla tercih edilecek ilk marka olmayı başardı. Katılımcılar, gelecekte de tercih etmeyi planladıkları markanın öncelikli sebeplerini ise, kaliteli ve güvenilir bir marka olması ile sağlam, dayanıklı, uzun ömürlü ürünlerinin bulunması olarak gösterdi.

Bugüne Kadar En Çok Satın Alınan Marka’: İnoksan

Araştırma kapsamında katılımcılara ‘Bugüne kadar satın aldığınız ‘Endüstriyel Mutfak markalarını söyler misiniz?’ sorusu da soruldu. Katılımcıların %51,2’si bugüne kadar satın aldıkları markalar arasında İnoksan’ın olduğunu belirtti. İnoksan, en yakın rakibine yaklaşık %19’luk bir fark atmayı başardı. Ayrıca araştırmaya katılanlara, mutfaklarında bulunan markalarla birlikte en son satın aldığı markalar soruldu. Katılımcıların cevaplarına göre İnoksan, bu kategoride %40,3’lük bir oranla ‘En son satın alınan marka’ kategorisinde birinci olmayı başardı.

Müşteri memnuniyetinde yeni rekor

‘Marka Bilinirlik ve Algı Araştırması’nın sonuçlarında dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, İnoksan’ın kullanıcılarının memnuniyet skoru oldu. İnoksan kullanıcıların, marka memnuniyeti 5 üzerinden 4,61 puan bulunuyor. İnoksan kullanıcıları, güvenilir bir marka olması, ürünlerin kalite ve performans yeterliliği ile satış sonrası servis kalitesi ve yaygınlığı göz önünde bulundurulduğunda markadan %98,1 oranında memnun olduğunu ifade etti. Yenilikçi, köklü ve dinamik bir marka algısı yaratan İnoksan, katılımcıların yaklaşık yarısının favori markası olurken, %45’inin çekinmeden tavsiye edeceği marka olmayı başardı.