Gündem - Haberler

İnoksan Ar-Ge Merkezi Oldu!

Endüstriyel mutfak sektöründe yeniliklerin öncüsü İnoksan, Ar-Ge merkezi olmaya hak kazandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Ar-Ge Merkezi Belgesi'ni alan İnoksan, Türkiye'nin 453’üncü resmi Ar-Ge merkezi olma başarısını gösterdi.

6 Haziran 2017 Salı
İnoksan Ar-Ge Merkezi Oldu!

 Aynı zamanda Turquality markası olan İnoksan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, sektörün lokomotifi ve örnek firması olarak her zaman yeniliklere ağırlık verip, sürekli iyileştirmeler yaptıklarını belirterek, “İnoksan olarak, akıllı teknolojiler geliştirerek kusursuz performanslı ürünler tasarlıyoruz.  Ar-Ge yaklaşımımız ile desteklediğimiz üretim üstünlüğümüzün yanı sıra tecrübemiz ve kalitemiz ile Türkiye’de ve dünyada fark yaratmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Endüstriyel mutfağın teknolojik lideri ve Turquality markası olan İnoksan, Ar-Ge merkezi olmaya hak kazandı. Türkiye sanayisinde 36 başarılı yılı geride bırakan ve yenilikçi yaklaşımıyla Ar-Ge çalışmalarına devam eden İnoksan, Türkiye'nin 453’üncü Ar-Ge merkezi olma başarısını gösterdi.

 

Cironun yüzde 2’si Ar-Ge’ye

İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, endüstriyel mutfak ihtiyaçlarını A’dan Z’ye eksiksiz karşılayan ürünler ile dünya markası olma yolunda ilerlediklerini belirterek, “İnoksan olarak, sektöre ilkleri yaşatan, yenilikçi vizyona sahip bir marka olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Türkiye'nin 453’üncü Ar-Ge merkezi olma başarısını da gösterdik. İleri teknolojimiz ve üretim üstünlüğümüz ile sektörde fark yaratıyor olmak bize gurur veriyor. Şirketimiz her yıl cirosunun yüzde 2'sini Ar-Ge ayırıyor. 26 kişilik Ar-Ge merkezimiz 2017 yılı içerisinde, biri TÜBİTAK çalışması olan 10 yeni projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor. Edüstriyel mutfak sektöründe akıllı teknolojiler geliştirerek kusursuz performanslı ürünler tasarlamayı sürdürürken, Ar-Ge yaklaşımımızla desteklediğimiz üretim üstünlüğümüzün yanı sıra tecrübemiz ve kalitemizle sektörde fark yaratmaya devam edeceğiz’’ dedi.

 

Her yıl 5 yeni ürün hedefi, enerji verimliliği, ergonomi ve yeni teknolojiler alanlarında artan iddia

Vehbi Varlık sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda İnoksan kurumsal kimliğine yönelik yeni ürün çalışmaları ön plandaydı. Fırınlarda, bulaşık yıkama makinalarında, pişiricilerde İnoksan çizgisini oluşturmayı hedefledik ve başarılı olduk. İlerleyen zamanlarda ise daha çok sistem geliştirmeye yönelik Ar-Ge çalışmaları yapacağız. Mutlaka her yıl 5 yeni ürün çalışmamız olacak ancak bunun yanında enerji verimliliği, ergonomi ve yeni teknolojilerle ilgili sistem geliştirmeleri yapacağız.’’

 

Ar-Ge’ye yatırım ödül getirdi

İnoksan, tasarım alanında dünyanın en prestijli ödül organizasyonu olan IF Design Award yarışmasında “Intelligent” isimli ürünü ile Profesyonel Konsept Kategorisi’nde ödüle layık görüldü. Uluslararası tasarımcı ve markaların, kalite, tasarım, malzeme tercihi, inovasyon düzeyi, çevre etkisi, işlevsellik, ergonomi, kullanım amacının görselliği, güvenlik, marka değeri, evrensel tasarım kriterlerine göre değerlendirildiği IF Design Award’da dünyanın dört bir yanından binlerce ürün ve marka yarıştı.  

İnoksan, 80 yurt dışı satış noktası, ülke çapına yayılmış 43 perakende satış bayisi ve 102 yetkili servisi, 5 kıtada 80’den fazla ülkeye ihracatı ve 6 büyük ildeki bölge müdürlükleriyle büyümesini sürdürürken, yenilikçi çalışmalarına ve teknoloji yatırımlarına da hız kesmeden devam ediyor.