Gündem - Haberler

İNOKSAN’A SIFIR ATIK BELGESİ

Türkiye'nin önde gelen endüstriyel mutfak ekipmanları üreticilerinden biri olan İnoksan, çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma faaliyetleri kapsamında önemli bir adım daha atarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı

1 Şubat 2024 Perşembe
İNOKSAN’A SIFIR ATIK BELGESİ

Türkiye'nin önde gelen endüstriyel mutfak ekipmanları üreticilerinden biri olan İnoksan, çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma faaliyetleri kapsamında önemli bir adım daha atarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. İnoksan bu belgeye, sürdürülebilirlik politikasıyla birlikte faaliyetlerinin her aşamasında çevreye saygılı bir üretim anlayışını benimseyerek 25.000 m2 kapalı alandaki üretim tesisinde kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile layık görüldü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, kendi tesislerinde sıfır atık yönetim sistemini kuran ve işleten firmalara verdiği Sıfır Atık belgesi; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesini veya minimize edilmesini, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması süreçlerini kapsıyor.

“SIFIR ATIK BELGESİ ŞİRKETİMİZİN ÇEVRESEL PERFORMANSINI GÖSTEREN BİR KİLOMETRE TAŞIDIR.”

Çevresel etkileri azaltma hedeflerine ulaşma amacı doğrultusunda sürdürülebilirlik projelerine büyük önem verdiklerini belirten İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, “Sıfır Atık Belgesi, işletmemizin çevresel performansını gösteren bir kilometre taşıdır. Bu belgeyle birlikte, atıklarımızı en aza indirme, geri dönüşümü teşvik etme ve doğal kaynakları koruma konusundaki çabalarımız resmi olarak tescillenmiş oldu." dedi.

İnoksan, çevresel etkileri azaltma yolculuğunu daha da ileri taşıma konusundaki kararlılığını sürdürerek, gelecekteki projeler ve çevresel sürdürülebilirlik çabalarıyla birlikte, sektördeki konumunu daha da güçlendirecek.