Gündem - Haberler

İnoksan yeni yatırımlarıyla sektöre ivme kazandırıyor

İnoksan’ın adım adım başarı yolculuğu…

3 Mayıs 2018 Perşembe
İnoksan yeni yatırımlarıyla sektöre ivme kazandırıyor

Endüstriyel mutfak sektörünün lideri İnoksan; Ekonomi Bakanlığı’nın “Türkiye’den dünya markaları yaratmak” amacıyla uyguladığı Turquality programı kapsamında, 5 yıllık Gelişim Yol Haritası’nda yer alan hedeflerini adım adım gerçekleştiriyor. Belirlenen hedef pazarlarda, güçlü rakiplerle dişe diş mücadele ettiklerini dile getiren İnoksan Mutfak A.Ş. Genel Müdürü V. Emre Varlık “mücadelede en önemli kriter kalite, ardından ise teslimat ve ekonomi geliyor” diyor.

 

Ar-Ge Merkezi olmanın verdiği üstünlükle özgün ürünleri için çalışan İnoksan, tasarımlarıyla da dünya pazarında farkını ortaya koymaya başlıyor. ABD’de bütün testleri başarıyla geçen ürünler, bugünlerde Çin kapılarını zorluyor. 300.000 dolara mâl olacak CQC testleri başladı ve İnoksan bu noktada ürünlerine oldukça güveniyor.

 

“Yeni pazarlarda ürün talebini karşılamak ve talebi sürekli kılmak için şimdi de kapasite artırma zamanı… Zamanında teslimat ve kalitede istikrar İnoksan’ın vazgeçilmezi” şeklinde konuşan Varlık, sözlerine şöyle devam ediyor; Bu nedenle bütçelenen yatırım genel kurulda onaylandı. 2925, 2919 ve 2914 NACE kodlu ürünlerde %250 ile %400 oranlarında kapasite artışları gerçekleştiriliyor. Bu gruplardaki ürünler, ülkemiz açısından da stratejik, katma değeri yüksek ürünler grubunda yer alıyor.

 

Yatırım konusu, makinelerin teknolojisi tamamen güncel ve ileri düzeyde olduğu için Ar-Ge’deki tasarımcılarımızın da yeteneklerinin önündeki sınırları kaldırıyoruz. Çizimlerinde, yaratıcılıklarında tamamen özgürler. Çünkü metal işlemede, kesim ve şekillendirmede, üretilemeyecek konstrüksiyon birimi kalmadı. Ürünlerimizin taklit edilmesi iyice zorlaşıyor. Yeni yatırım ile birlikte yaklaşık 75 kişilik ek istihdam da yaratılıyor. Ülke ekonomisi ile birlikte 2023 hedeflerine doğru kararlılıkla yol alıyoruz.

 

5 kıtada 100’den fazla ülkeye ürünlerini ihraç ederek, dünya arenasında yenilikçi ürünleri ile boy gösteren İnoksan, 2018 yılı için belirlediği %20’lik büyüme hedefini koruyor. Üretim kapasitesini artırmaya yönelik yatırımlarını sürdüren İnoksan, yeni dönemde iş gücünü hafifletmek ve üretim gücünü artırmak için teknolojik birçok makineyi fabrika bünyesine kattı.

 

“Üretim kapasitemizi stratejik ürünlerde %250 ila 400 oranında artırıyoruz”

Endüstriyel mutfak sektöründe teknolojik yatırımın önemine inanan İnoksan, kendini bu yönde geliştirmeye devam ediyor. İnoksan Mutfak A.Ş. Genel Müdürü V. Emre Varlık, üretim kapasitesini artırmak için fabrika bünyesine yeni cihazlar aldıklarının da bilgisini veriyor. “Endüstriyel mutfak sektörü sürekli gelişen ve gastronomi sektörüyle dirsek temasında olması gereken bir sektör. Bu sebeple bizler İnoksan olarak markalarımızı sürekli geliştirerek güncel tutuyor ve kullanıcılarımızın yenilikleri öncelikle bizden görmesini sağlıyoruz. Yılın ilk çeyreğini oldukça başarılı rakamlar ile kapattık.

 

Yaklaşık 2.000.000 Euro’luk yeni yatırım!

Yeni yatırımlar için önümüz hep açık. Yenilikçi ve her daim kusursuz hizmet anlayışımızdan ödün vermeden üretim kapasitemizi artırmayı hedefledik. Bu doğrultuda; paslanmaz sac kesim makinesi Lazer, paslanmaz sac delme ve form verme makinesi Punch ve Abkant, paslanmaz saca otomatik form verme makinesi Otomatik Büküm Merkezi (P2), montaj hatları sonunda montajı biten cihazların güvenlik testlerini gerçekleştirmek için Test Cihazı, üretilen cihazlarda paslanmaz yüzey üzerine sembol, şekil, isim, marka vs. uygulama yapabilmek adına Markalama makinesi ve son olarak kesim operasyonu sonunda kesim yüzeylerinde kalan çapakları gidermek için Çapak Alma makinesi yatırımlarını gerçekleştirdik. Tüm bu bahsi geçen makineler ile birlikte toplamda yaklaşık 2.000.000 Euro’luk yeni yatırım ile üretim gücümüze güç kattık.”

 

“13 milyar liralık bir pazarın oyuncusuyuz”

Endüstriyel mutfak sektörü bugün baktığımızda; 13 milyar lira pazar büyüklüğüne ulaşan ve 60 bin kişiye istihdam sağlayan dev bir sektör. Çevre ülkeler arasında birinci ve Avrupa’da endüstriyel mutfak ekipmanları üretimi konusunda ikinci sıradayız. İhracatta da aynı şekilde Türkiye olarak oldukça iyi bir konumdayız. Dünya arenasında yenilikçi ürünlerimiz ile boy gösteriyor ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda fabrikamıza yaptığımız teknolojik yatırımları sürdüreceğiz.