Gündem - Haberler

İnoksan, GastroAntep Festivali’nde Sahneye Çıktı

Uluslararası GastroAntep Festivali’ne İnoksan Mutfak Sponsorluğunda Gerçekleşen Konferans Damga Vurdu

17 Eylül 2019 Salı
İnoksan, GastroAntep Festivali’nde Sahneye Çıktı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği Koordinasyonunda Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) ile iş birliği içinde, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle düzenlediği GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nin ikincisi, 12 – 15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. İnoksan, Türk gastronomisi ve dünya şeflerinin yer aldığı panellerin sahnesini ve mutfağını kurarak festivalde yerini aldı.

 

Festivale dünyaca ünlü şeflerin yanı sıra Türkiye’den de gastronomi profesyonelleri katıldı. Gaziantep’in eşsiz dokusunda dolu dolu 3 gün geçiren gastronomi profesyonelleri birbirinden farklı paneller ile gastronomi severlere farklı deneyimler yaşattı. Arda Türkmen, Cüneyt Asan, Nuri Develi, Nadir Güllü, Tahir Tekin Öztan, Sahrap Soysal, Ömür Akkor, Ali Esad Göksel, Mehmet Yaşin, Teoman Hünal, Rafet İnce, Ali Ronay ve daha birçok sektör profesyoneli, şef, gurme ve işletmeci İnoksan sponsorluğunda panellerde yerini aldı.

 

Vehbi Varlık “Gaziantep Elçileri”ne plaket verdi

İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık da konferansı yakından takip etti. Yazar Nilhan Aras’ın moderatörlüğünü üstlendiği “Gaziantep Elçileri” adlı oturumdan sonra konuşmacılara plaketlerini takdim eden Varlık, GastroAntep Festivali’nin Gaziantep başta olmak üzere tüm Türk gastronomisine değer kattığını söyledi ve emeğe geçen herkese teşekkür etti. Panelin konukları ise Türkiye’de başarılarıyla bu zengin şehri temsil eden Gaziantepli isimler; Karaköy Güllüoğlu’nun Sahibi Nadir Güllü, Develi Restaurant’ın 4’üncü kuşak temsilcisi Nuri Develi ve Sahan markasının Kurucusu Tahir Tekin Öztan oldu.

 

Yıldızlı şefler sahnedeydi!

Türk gastronomisinin güçlü isimlerinin yanı sıra dünyaca ünlü şefleri de sahnede ağırlayan GastroAntep Festivali’nde dünyanın farklı ülkelerinden gelen Michelin Yıldızlı şefler İnoksan Monoblok üzerinde demolarını gerçekleştirerek üretim ve başarı hikayelerini izleyicilerle paylaştılar. Belçika’nın önemli çiftçilerinden Olivier Mehuys, Michelin Yıldızlı şef Yoji Tokuyoshi, duayen şef Alain Ducasse’ın Monte Carlo’daki üç Michelin yıldızlı restoranı Ômer’in şefliğini üstlenen Patrick Laine, Restoranı The Jane’yi hayata geçirerek kısa sürede ilk Michelin yıldızını, sekiz ay sonra ise ikinci Michelin yıldızını kariyerine ekleyen Nick Bril, Rene Frank, iki Michelin yıldızlı şef Kiko Moya gibi isimler konferansa damgasını vurdu.